Östermalms Saluhall Magasin ges ut två gånger per år och är gratis för alla kunder. Det finns att hämta i saluhallens entréställ (begränsad upplaga). Ligger det inte synligt på disken fråga gärna handlarna om ett exemplar. Vill du få magasinet hemskickat, se information nedan om hur du går tillväga.

I juni 2010 lanserades ett eget exklusivt magasin för Östermalms Saluhall till en mycket kvalitetsmedveten målgrupp och sedan premiären för tretton år sedan har detta avspeglats i en mängd starka varumärkesannonsörer. Det är en återkommande tidskrift som är ämnad att vårda Saluhallens stamkunder och knyta en närmare kontakt med samarbetspartners. Tidningen är inte segmenterad efter årsinkomst, snittålder och kön, utan det är ett magasin för människor som uppskattar ”la joie de vivre” och som är villiga att betala för den livskvalitet de aktivt värnar om. Vi som skapar magasinet fokuserar på ett högt mått av läsbarhet och har därmed en lägre annonsgrad än genomsnittet i branschen.

Den som är intresserad av livsbejakande upplevelser i allmänhet och av mat och råvaror av högsta kvalitet i synnerhet, kommer att finna reportage för inspiration och handfasta råd vad gäller mat- och dryckeskultur. Vi berättar även om anekdoter samlade under Hallens 135 år och möter intressanta, såväl svenska som internationella, personligheter. Tryckt upplaga i 10 000 exemplar delas ut till stamgäster och företagskunder samt finns att läsa för alla svenska turister som besöker saluhallen. Östermalmshallen har drygt 200 000 besökare i månaden. Magasinet når över 30 000 personer genom den tryckta upplagan och tusentals visningar av varje nummer här på webbplatsen, där man kan läsa dem i full version. Upptagningsområdet har utökats i takt med distributionen via strategiska platser runt Östermalm, som exempelvis hotellpartners, exklusiva träningsanläggningar, restauranger inom handlarnas egna nätverk och på olika event med samarbetspartners.

Vi ser fram emot att fortsätta en inspirerande resa tillsammans med alla handlare, samarbetspartners och framför allt med våra trogna och engagerade kunder!

Alla tidigare nummer finner ni i blädderbar version på: www.ostermalmshallen.se/magasin.

CHEFREDAKTÖR

Lina Bielsten är projektledare för Östermalms Saluhall och även initiativtagare till Saluhallens magasin. Redan i tioårsåldern skapade hon tidningar och sålde egna vykort, då med © Bielsten Production på baksidan. Första publikationen var Davis Cup-magasinet 2010. Sedan tretton år tillbaka står det Östermalms Saluhall på tidningsomslagen!

Hur är det att arbeta som projektledare för Östermalms Saluhall?
- Det är en ära att få arbeta med ett så starkt och prominent varumärke som Östermalms Saluhall. Jag har sysslat med kommunikation och event i snart 25 år sedan min civilekonomexamen från Linköpings Universitet. Det är något av en dröm för mig, som älskar Hallen och alla fantastiska råvaror, att bevara det traditionella samtidigt som vi måste utvecklas för att möta nya utmaningar. Jag har tagit med mig erfarenheten av digitala medier från byråsidan, men jag lär mig också mycket av handlarna. Flertalet har funnits här i generationer och det är en ovärderlig kunskap att förädla. Höjdpunkter för mig har bland annat varit att arbeta med saluhallens 125-årsjubileum som vi firade i en hel vecka fylld med smakprovningar, gästspel av kända matprofiler, afterwork med live-underhållning och en stor jubileumsfest. Utöver detta anordnade jag en auktion till förmån för MinStoraDag under jubileumsveckan där allmänheten kunde buda på matlagningskurser hos olika handlare, privata upplevelser med bland annat Steffo Törnquist, Peter Forsberg & Eric Saade och Tommy Myllymäki samt ett flertal andra gåvor som skänkts från företag. Auktionen som vi gjorde i samarbete med Stockholms Auktionsverk genererade drygt 100 000 kronor till stiftelsen MinStoraDag. En annan höjdpunkt var när Östermalms Saluhall Magasin fyllde 5 år under hösten 2015, då jag arrangerade ett event till förmån för Barncancerfonden och i samband med firandet av magasinet gick startskottet för en välgörenhetsauktion på Lauritz.com. Vi lyckades samla in 50 objekt som genererade över 200 000 kronor (utan någon extern marknadsföring). Jag är både glad och stolt att magasinets jubileum har kunnat stödja cancerforskningen och ge hopp till fler barn.

Lina Bielsten med Quincy Jones i saluhallen under ett av hans besök i Sverige

Vad är roligast med uppdraget?
- Det är att få arbeta i en vacker miljö med mat av absolut högsta klass! Dessutom är det ett uppdrag med mycket variation i det dagliga arbetet och man får en stor kreativ höjd i de olika projekten – när jag arrangerar matbilder, utvecklar hemsidan, skapar magasinen, utformar annonskampanjer, arbetar med sociala medier och planerar event. Ingen dag är den andra lik! Jag får ofta ”gratis” lektioner av handlarna i allt från hantering av kött till val av bästa fisken för säsongen. Ibland bjuds jag på ett smakprov – en väldigt uppskattad gest. Många tror att det bästa är de mer kända profilerna jag skriver om i magasinet, som till exempel Björn Ulvaeus, Eric Saade och Måns Zelmerlöw. Visst, det hördes djupa suckar från mina tjejbekanta när jag skulle fika med Måns på Alla Hjärtans Dag av alla dagar och det är kul att träffa våra folkkära kunder, men jag gillar även de små vardagsstunderna med alla ”stammisar”. Jag har lärt känna flera genom åren så det blir ofta att vi stannar upp för att prata och skoja med varandra. Jag trivs dessutom lika bra att sitta ensam med morgonkaffet och se saluhallen vakna till liv som att avsluta en hektisk vecka med en Toast Skagen på Lisa Elmqvist, några snittar på Nybroe Smörrebröd eller goda mezes på Beirut Café en kväll med vänner! Det är en hjärtlig stämning här och jag hoppas att den bevaras eftersom Östermalms Saluhall är en unik plats i Stockholm!

Har du något eget kul minne från Östermalms Saluhall?!
- Att få umgås i flera veckor med en av mina främsta förebilder, Quincy Jones, under hans olika Sverigebesök och att jag en gång kunde bjuda med honom på en egen matrunda i Östermalmshallen. Det är ett minne som jag alltid kommer bära med mig. Vi har sedan dess blivit goda vänner och delar både musiksmak och värderingar i livet, som att unna sig mat av högsta kvalitet. Quincy fick provsmaka ostar, charkuterier och njöt av fantastisk fisk, med extra rödlök förstås (en rödlök låg alltid i hans väska, eftersom han inte ville inte riskera att stå utan sitt favorittillbehör). Detta var hans första besök i Östermalmshallen men däremot har Quincy sedan länge varit förtjust i Lisapåtorget som han ofta gästat när han är i Sverige och vars mat han älskar. Sverige ligger honom varmt om hjärtat, så bli inte förvånade om ni har sett Mr. Jones vid bordet bredvid er på en av Stockholms restauranger.

Vi söker alltid efter nya idéer. Lämna gärna förslag på vad ni ser fram emot att läsa i kommande nummer. Maila till redaktion@ostermalmshallen.se

PS: Vi kan tyvärr inte erbjuda andra lokala verksamheter på Östermalm gratis utrymme i redaktionella artiklar i saluhallens magasin. Då rekommenderar vi att köpa en annonsplats om ni är intresserade av att nå våra köpstarka kunder, se Prislista nedan för format och övrig information. 

Prenumeration

Vill du få magasinet hemskickat?

Magasinet är gratis när du hämtar det i entréställen eller hos handlarna i saluhallen.
Vid hemleverans debiteras porto och administrationsavgift i förskott, för närvarande 85 kronor.

Lämna ett meddelande med namn och postadress till redaktion@ostermalmshallen.se
 

Prislista & materialspecifikation