Bollinger

Få drycker är så starkt förknippade med festligheter som champagne. Få champagnehus har en sådan anrik historia som Bollinger. Efter närmare 200 års existens fortsätter de att leverera bubblande premiumdrycker i en unik stil, som uppskattas av såväl champagneälskare och konnässörer som brittiska filmspioner.

Louis Roederer

Louis Roederer är frukten av tid, arbete och tålamod. Det är också ett av de sista framstående, champagnehusen som fortfarande är helt familjeägda. Husets historia tar fart år 1827 då Louis Roederer började arbeta på företaget. Sex år senare, 1833, tar han över hela verksamheten och ger den även sitt namn.

Bubblornas bästa vänner

Charles Heidsieck är en hyllad och älskad champagneproducent som uppskattas av såväl sommelierer, vinskribenter och champagneentusiaster. Brut Réserve är signaturvinet som år efter år levererar och tack vare en stor andel reservvin, hela 40%, får den en generös och smakrik karaktär redan som ung.

Stjärnproducenten Perelada

Stjärnproducenten Perelada är vida berömt för sina excellenta viner. Deras nya vinanläggning i
klassiska vinregion Empordà har väckt uppmärksamhet för sin nyskapande arkitektur och innovativa tekniska lösningar. Nu är målsättningen att lyfta vinhusets viner från förnämliga till fantastiska.

Lär känna Pouilly-Fumé 

Loirefloden slingrar sig genom det som brukar kallas för Frankrikes trädgård, vinregionen Loire. Här kantas flodbankerna av slott, vingårdar och grönska. Det är en otroligt vacker del av landet. Och faktiskt så är det just denna flod som skiljer byarna Sancerre och Pouilly-Fumé åt som ligger på var sin sida. 

Kändisbubbeltest

"Kändisviner" upptar ett allt större utrymme i det statliga starkdryckesmonopolets butikshyllor. Några av namnen som figurerar på flasketiketterna är välbekanta ansikten även i Östermalmshallen; Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Lena Philipson m.fl. Magasinets chefredaktör bjöd in ett glatt gäng bubbelentusiaster för att testa en handfull buteljer cava och prosecco.