Padel tar över Stockholm

Få sporter har vuxit så explosionsartat i Europa – och i Stockholm – som padel de senaste åren. Och i huvudstaden finns glädjande nog flera anläggningar där du kan utöva denna enkla, fartfyllda och sociala racketsport.

Eco Camps i Kenya

Det här reportaget skulle kunna handla enbart om den annorlunda upplevelsen att bo på savannen och om lyckan att få se ”The Big Five”. Men det är även en berättelse om ett möte med två unika varelser som berörde oss på djupet.

Madame Magasin

Hon vet allt om saluhallens historia, handlarnas specialiteter och vilka stjärnor som är stammisar. Men vad vet ni egentligen om Östermalms Saluhall Magasins chefredaktör? Vi ville veta mer om jobbet ”bakom kulisserna”. 

Privata visningar i saluhallen

Både privatpersoner och företag har möjlighet att boka guidade visningar av Östermalmshallen, ledda av saluhallsmagasinets chefredaktör.

Picknick i Stockholm

Ta med picknick-korgen och filten, gör en delikatess-safari bland diskarna i Hallen och håll sedan till godo med vår lista på förslag till asfaltoaser, skogsgläntor, parker och vattenhål på i olika grad hanterbara avstånd från saluhallarnas saluhall. Bon pique-nique!

Krönika Ulf Elfving

Ulf Elfving är journalist, programledare och stamgäst i Östermalmshallen. I magasinet bjuder Ulf på en tillbakablick på fredagarna i Hallen och berättar hur Stellan Skarsgård fick rollen i Hamiltonfilmerna. 

Villa Dagmar 

När Villa Dagmar i början av maj 202 äntligen slog upp sina eleganta entrédörrar begåvades Hotel Diplomat med en lillasyster och Östermalmshallen med en tjusig granne. Vi går genom passagen från Lisa Elmqvist in till det nya boutiquehotellet.

Hundvänliga Östermalm

Redaktionsvovven Quincy tassar runt hundvänliga östermalmska vattenhål (och några lite längre bort). 

Yonas Östermalmspärlor

För en antikvitets- och designintresserad person är Östermalm ett litet eldorado. Fråga bara konstnären Yonas van den Hoogen som har koll på de flesta inredningsbutiker, konstgallerier och second hand-affärer. Här tipsar han om några av sina favoritställen.

Peter Englund

Magasinets favoritdesigner, som bland annat skapat utstyrseln till detta nummers omslagskille Danny Saucedo, är tillbaka i matchen på allvar igen efter en lång period i coronans skugga. Vi fick en pratstund med Peter Englund om hur man tar sig ut på andra sidan.