Hallenguiden

ARLA UNIKA (2 )

Tel: 08-408 088 80

Arla Unika tillverkar småskaligt, hantverksmässigt producerade mejeriprodukter. I vår butik och restaurang står mejeri i fokus. Här säljs ost och andra färskvaror över disk, och i restaurangdelen serveras rätter med mejeri i fokus för att äta på plats eller för take away. I restaurangen arrangeras också exklusiva ostprovningar med matchande drycker.

B ANDERSSON EFTR. FÅGEL & VILT (22)

Tel: 08-662 55 57

B Andersson Eftr. AB har sedan 1946 varit det som många kallar Stockholms främsta fågel- och viltaffär. Allt är högklassigt fågel- och viltkött som vi köper genom egna kanaler för att försäkra oss om att vi erbjuder våra kunder de bästa och främsta råvarorna.

BEIRUT CAFÈ (1)

Tel: 08-21 20 25

Med Beirut Café finner ni en av Medelhavets mest smakrika och nyttiga matkulturer som bjuder in till umgänge och gemenskap. Njut av lunch och middag i vår deli med uteservering. I butiken finns delikatesser och matlådor för take away och catering. På övervåningen har vi två vackra restauranglokaler, en bar och en fantastisk utsikt över hallen från balkongen. 

BETSY SANDBERG CHOKLAD (13)

Tel: 08-663 63 05

Betsy Sandberg är ett familjeägt företag som har tillverkat och sålt förstklassig choklad i Stockholm sedan 1926. Allt enligt småskalig tradition med hantverksmässiga metoder och stor noggrannhet. Förutom handgjorda praliner kan ni även köpa vår egen utsökta glass och sorbet året runt i hallen.

4 CORNERS PIZZA (8)

072-213 33 06

4 Corners öppnades 2020 av tre systrar som hedrar den klassiska NY-slicen. Rektangulär pizza med krispig utsida och fluffig insida som serveras som slice eller full size. Här finns varma mackor, sallader, cocktails, vin och öl. Allt i amerikansk stil!

HUSMANS DELI (14)

Tel: 08-553 40 480

Husmans Deli erbjuder vällagad husmanskost, delikatesser samt ett noga utvalt sortiment av kött, charkuterier och ost från marknadens bästa leverantörer. Hemmagjorda såser, marinader, dressingar, smör och aromrika oljor gör att ingenting saknas. Produkterna finns även att handla i vår onlinebutik.

J E OLSSON & SÖNER (23)

Tel: 0763-04 41 85

I vår juicebar finner ni ett fräscht och välsmakande sortiment av frukt, grönt och bär i ett fast och veckovarierat utbud av egna färska kallpressade juicer och smoothies. Mixade torkade frukter, bär och nötter. Hälsosamma frukt- och bärsallader, exotiska fruktfat, myntamarinerade jordgubbar, Gino m.m.

LISA ELMQVIST (5, 6, 15–17)

Tel: 08-553 404 00

Det allra bästa av färsk fisk och skaldjur, även som färdiglagade rätter och delikatesser från eget kök. Snart 100 års erfarenhet står för en kvalitet i särklass. I vår e-handel erbjuds färska råvaror, matlådor, menyer och presenter. I restaurangen och baren finns över 120 sittplatser där gäster kan avnjuta klassiska rätter i unik saluhallsmiljö. Restaurangen har även kvällsöppet, besök lisaelmqvist.se för mer information. 

LISBETH JANSON FRUKT & GRÖNT (24)

Tel: 08-661 90 00

Välkommen till en grön oas i saluhallen. Botanisera bland exotiska frukter, bär och grönsaker. Noga utvalda med fokus på ekologiskt och närodlat efter säsong. Vi erbjuder vegetariska luncher, fruktsallader, desserter, nybakade pajer och klassikern Gino. Vi levererar fruktkorgar till företag och arrangerar fruktfat efter önskemål. I vårt skafferi finns delikatesser såsom olivolja, balsamvinäger, oliver, pasta, nötter och mandlar.

M SEGER (21)

Tel: 08-661 12 28

M Seger är Östermalmshallens allra första butik, öppnad 1888. Idag med underbart kött samt ett stort urval av charkuterier, ost, färdiglagat och hemgjorda tillbehör. Köp med hem eller låt oss servera dig här i vår bistro: lunch, middag och mingel på menyn varje dag!

MELANDERS FISK & VILT (7, 18–19)

Tel: 08-662 45 79

Den första Melanders-butiken öppnade 1961 i saluhallen. Här finner ni ett brett och väl utvalt utbud av färsk fisk, skaldjur, färdiglagad mat och övriga delikatesser. Vi erbjuder även take away- och cateringtjänster. Ni kan även handla i vår e-handel med hemleverans eller välj att hämta i butik. 

MESH (25)

Tel: 0738-40 86 75

På Mesh finner du hälsosam snabbmat som är lagad på plats med de allra bästa råvarorna. Här serveras wraps, hälsotallrikar, färskpressade juicer & smoothies. Alla rätter finns både som takeaway och catering.

NYBROE SMØRREBRØD (3)

Tel: 08-662 23 20

Danska smørrebrød gjorda på nordiska råvaror med svenskt hantverk i högsta klass. Välkommen in på ett glas och ett smörrebröd i vår trevliga saluhallsmiljö, i baren eller titta ut på Nybrogatan. Ät hos oss, ta med eller för cateringleverans, gå in på Nybroe.se. Följ gärna @nybroe på Instagram för våra event med musik och konstutställningar.

PAULAS (11)

Tel: 08-662 51 06

Paulas serverar en varierad frukost och lunch samt ett stort utbud av bakverk. På eftermiddagen och kvällen förvandlas caféet till ett välkomnade vattenhål där du kan ta ett glas vin och avnjuta lite plockmat. Vårt kaffe kommer från ett lokalt rosteri och alla bönor är valda och rostade med omsorg.

PAUL’S COFFEE & BISTRO (26)

Tel: 073-339 73 10

Paul's Coffee & Bistro är en bistro där ni kan njuta av en god frukost, husmanskost, svenskt kaffe och läckra bakverk. Här kan ni också ta ett glas vin eller en traditionell svensk öl till ett urval av vår plockmat, i vår alltid uppvärmda och mysiga uteservering som är öppen året runt.

TEXAS LONGHORN ÖSTERMALM (8)

Tel: 076-005 47 44

Välkomna till ett modernt steakhouse som erbjuder amerikanska rätter. Här finner ni även en cocktailbar som serverar allt från klassiska drinkar till Texas Margaritas, vin och öl i frysta glas. En trappa upp från restaurangens balkong får ni en fin utsikt över saluhallen.

TYSTA MARI (9-10,12)

Tel: 08-667 58 54

Tysta Mari består av en bistro & en butik. Bistron har fokus på svensk husmanskost och sallader. Här finns även goda smörgåsar, färska skaldjur och utmärkta viner. I butiken har vi allt från klassiska ostar till ostar från svenska KRAV-gårdar, hemkokt marmelad, Tysta Maris Cognacsenap samt färskt bröd och bakelser från ART Bakery.

WILLY OHLSSONS EFTR. (20)

Tel: 08-667 43 66

Köttspecialist med egen hängning av guldkött. Här finns också färdiglagad husmanskost och andra delikatesser samt ett väl avstämt sortiment av utvalda ostar. En nyhet är vår restaurang där ni kan njuta av en lunch eller tidig middag i hallens underbara atmosfär.

ÖPPETTIDER:

Måndag–Fredag 9:30–19:00
Lördag 9:30–17:00. 

Östermalms Saluhalls fasadrestauranger mot 
Humlegårdsgatan och Nybrogatan har kvällsöppet. 

Information om öppettider under helgdagar och högtider, besök www.ostermalmshallen.se.

Följ oss Östermalms Saluhall på Instagram @ostermalmshallen